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12 CFR Ch. II (1–1–06 Edition) § 225.88 

§ 225.88 How to request the Board to 
determine that an activity is finan-
cial in nature or incidental to a fi-
nancial activity? 

(a) Requests regarding activities that 
may be financial in nature or incidental 
to a financial activity. A financial hold-
ing company or other interested party 
may request a determination from the 
Board that an activity not listed in 
§ 225.86 is financial in nature or inci-
dental to a financial activity. 

(b) Required information. A request 
submitted under this section must be 
in writing and must: 

(1) Identify and define the activity 
for which the determination is sought, 
specifically describing what the activ-
ity would involve and how the activity 
would be conducted; 

(2) Explain in detail why the activity 
should be considered financial in na-
ture or incidental to a financial activ-
ity; and 

(3) Provide information supporting 
the requested determination and any 
other information required by the 
Board concerning the proposed activ-
ity. 

(c) Board procedures for reviewing re-
quests—(1) Consultation with the Sec-
retary of the Treasury. Upon receipt of 
the request, the Board will provide the 
Secretary of the Treasury a copy of the 
request and consult with the Secretary 
in accordance with section 4(k)(2)(A) of 
the BHC Act (12 U.S.C. 1843(k)(2)(A)). 

(2) Public notice. The Board may, as 
appropriate and after consultation 
with the Secretary, publish a descrip-
tion of the proposal in the FEDERAL 
REGISTER with a request for public 
comment. 

(d) Board action. The Board will en-
deavor to make a decision on any re-
quest filed under paragraph (a) of this 
section within 60 calendar days fol-
lowing the completion of both the con-
sultative process described in para-
graph (c)(1) of this section and the pub-
lic comment period, if any. 

(e) Advisory opinions regarding scope of 
financial activities—(1) Written request. A 
financial holding company or other in-
terested party may request an advisory 
opinion from the Board about whether 
a specific proposed activity falls within 
the scope of an activity listed in § 225.86 
as financial in nature or incidental to a 

financial activity. The request must be 
submitted in writing and must contain: 

(i) A detailed description of the par-
ticular activity in which the company 
proposes to engage or the product or 
service the company proposes to pro-
vide; 

(ii) An explanation supporting an in-
terpretation regarding the scope of the 
permissible financial activity; and 

(iii) Any additional information re-
quested by the Board regarding the ac-
tivity. 

(2) Board response. The Board will 
provide an advisory opinion within 45 
calendar days of receiving a complete 
written request under paragraph (e)(1) 
of this section. 

§ 225.89 How to request approval to 
engage in an activity that is com-
plementary to a financial activity? 

(a) Prior Board approval is required. A 
financial holding company that seeks 
to engage in or acquire more than 5 
percent of the outstanding shares of 
any class of voting securities of a com-
pany engaged in an activity that the fi-
nancial holding company believes is 
complementary to a financial activity 
must obtain prior approval from the 
Board in accordance with section 4(j) of 
the BHC Act (12 U.S.C. 1843(j)). The no-
tice must be in writing and must: 

(1) Identify and define the proposed 
complementary activity, specifically 
describing what the activity would in-
volve and how the activity would be 
conducted; 

(2) Identify the financial activity for 
which the proposed activity would be 
complementary and provide detailed 
information sufficient to support a 
finding that the proposed activity 
should be considered complementary to 
the identified financial activity; 

(3) Describe the scope and relative 
size of the proposed activity, as meas-
ured by the percentage of the projected 
financial holding company revenues ex-
pected to be derived from and assets as-
sociated with conducting the activity; 

(4) Discuss the risks that conducting 
the activity may reasonably be ex-
pected to pose to the safety and sound-
ness of the subsidiary depository insti-
tutions of the financial holding com-
pany and to the financial system gen-
erally; 
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(5) Describe the potential adverse ef-
fects, including potential conflicts of 
interest, decreased or unfair competi-
tion, or other risks, that conducting 
the activity could raise, and explain 
the measures the financial holding 
company proposes to take to address 
those potential effects; 

(6) Describe the potential benefits to 
the public, such as greater conven-
ience, increased competition, or gains 
in efficiency, that the proposal reason-
ably can be expected to produce; and 

(7) Provide any information about 
the financial and managerial resources 
of the financial holding company and 
any other information requested by the 
Board. 

(b) Factors for consideration by the 
Board. In evaluating a notice to engage 
in a complementary activity, the 
Board must consider whether: 

(1) The proposed activity is com-
plementary to a financial activity; 

(2) The proposed activity would pose 
a substantial risk to the safety or 
soundness of depository institutions or 
the financial system generally; and 

(3) The proposal could be expected to 
produce benefits to the public that out-
weigh possible adverse effects. 

(c) Board action. The Board will in-
form the financial holding company in 
writing of the Board’s determination 
regarding the proposed activity within 
the period described in section 4(j) of 
the BHC Act (12 U.S.C. 1843(j)). 

§ 225.90 What are the requirements for 
a foreign bank to be treated as a fi-
nancial holding company? 

(a) Foreign banks as financial holding 
companies. A foreign bank that oper-
ates a branch or agency or owns or con-
trols a commercial lending company in 
the United States, and any company 
that owns or controls such a foreign 
bank, will be treated as a financial 
holding company if: 

(1) The foreign bank, any other for-
eign bank that maintains a U.S. 
branch, agency, or commercial lending 
company and is controlled by the for-
eign bank or company, and any U.S. 
depository institution subsidiary that 
is owned or controlled by the foreign 
bank or company, is and remains well 
capitalized and well managed; and 

(2) The foreign bank, and any com-
pany that owns or controls the foreign 
bank, has made an effective election to 
be treated as a financial holding com-
pany under this subpart. 

(b) Standards for ‘‘well capitalized.’’ A 
foreign bank will be considered ‘‘well 
capitalized’’ if either: 

(1)(i) Its home country supervisor, as 
defined in § 211.21 of the Board’s Regu-
lation K (12 CFR 211.21), has adopted 
risk-based capital standards consistent 
with the Capital Accord of the Basel 
Committee on Banking Supervision 
(Basel Accord); 

(ii) The foreign bank maintains a 
Tier 1 capital to total risk-based assets 
ratio of 6 percent and a total capital to 
total risk-based assets ratio of 10 per-
cent, as calculated under its home 
country standard; and 

(iii) The foreign bank’s capital is 
comparable to the capital required for 
a U.S. bank owned by a financial hold-
ing company; or 

(2) The foreign bank has obtained a 
determination from the Board under 
§ 225.91(c) that the foreign bank’s cap-
ital is otherwise comparable to the 
capital that would be required of a U.S. 
bank owned by a financial holding 
company. 

(c) Standards for ‘‘well managed.’’ A 
foreign bank will be considered ‘‘well 
managed’’ if: 

(1) The foreign bank has received at 
least a satisfactory composite rating of 
its U.S. branch, agency, and commer-
cial lending company operations at its 
most recent assessment; 

(2) The home country supervisor of 
the foreign bank consents to the for-
eign bank expanding its activities in 
the United States to include activities 
permissible for a financial holding 
company; and 

(3) The management of the foreign 
bank meets standards comparable to 
those required of a U.S. bank owned by 
a financial holding company. 

§ 225.91 How may a foreign bank elect 
to be treated as a financial holding 
company? 

(a) Filing requirement. A foreign bank 
that operates a branch or agency or 
owns or controls a commercial lending 
company in the United States, or a 
company that owns or controls such a 
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