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Environmental Protection Agency § 1042.815 

you otherwise within 30 days of the 
date that we receive your request. 

§ 1042.810 Requirements for owner/op-
erators and installers during re-
manufacture. 

This section describes how the re-
manufacturing regulations affect 
owner/operators and installers for en-
gines subject to this subpart. 

(a) See the definition of ‘‘remanufac-
ture’’ in § 1042.901 to determine if you 
are remanufacturing your engine. 
(NOTE: Replacing cylinders one at a 
time may qualify as remanufacturing, 
depending on the interval between re-
placement.) 

(b) See the definition of ‘‘new marine 
engine’’ in § 1042.901 to determine if re-
manufacturing your engine makes it 
subject to the requirements of this 
part. If the engine is considered to be 
new, it is subject to the certification 
requirements of this subpart, unless it 
is exempt under subpart G of this part. 

(c) Your engine is not subject to the 
standards of this part if we determine 
that no certified remanufacturing sys-
tem is available for your engine as de-
scribed in § 1042.815. For engines that 
are remanufactured during multiple 
events within a five-year period, you 
are not required to use a certified sys-
tem until all of your engine’s cylinders 
have been replaced after the system be-
came available. For example, if you re-
manufacture your 16-cylinder engine 
by replacing four cylinders each Janu-
ary and a system becomes available for 
your engine June 1, 2010, your engine 
must be in a certified configuration 
when you replace four cylinders in Jan-
uary of 2014. At that point, all 16 cyl-
inders would have been replaced after 
June 1, 2010. 

(d) You may comply with the certifi-
cation requirements of this part for 
your remanufactured engine by either 
obtaining your own certificate of con-
formity as specified in subpart C of this 
part or by having a certifying remanu-
facturer include your engine under its 
certificate of conformity. In either 
case, your remanufactured engine must 
be covered by a certificate before it is 
reintroduced into service. 

(e) Contact a certifying remanufac-
turer to have your engine included 
under its certificate of conformity. You 

must comply with the certificate hold-
er’s emission-related installation in-
structions. 

§ 1042.815 Demonstrating availability. 

(a) A certified remanufacturing sys-
tem is considered to be available for a 
specific engine only if EPA has cer-
tified the remanufacturing system as 
being in compliance with the provi-
sions of this part and the certificate 
holder has demonstrated during certifi-
cation that the system meets the cri-
teria of this paragraph (a). We may 
issue a certificate for a remanufac-
turing system that does not meet these 
criteria, but such systems would not be 
considered available. 

(1) The engine configuration must be 
included in the engine family for the 
remanufacturing system. 

(2) The total marginal cost of the re-
manufacturing system, as calculated 
under paragraph (c) of this section, 
must be less than $45,000 per ton of PM 
reduction. 

(3) It must be possible to obtain and 
install the remanufacturing system in 
a timely manner consistent with nor-
mal remanufacturing procedures. For 
example, a remanufacturing system 
would generally not be considered to be 
available if it required that the engine 
be removed from the vessel and shipped 
to a factory to be remanufactured. 

(4) The remanufacturing system may 
result in increased maintenance costs, 
provided the incremental maintenance 
costs are included in the total costs. 
The remanufacturing system may not 
adversely affect engine reliability or 
power. Note that owner/operators may 
ask us to determine that a remanufac-
turing system is not considered avail-
able for their vessels because of exces-
sive costs under § 1042.850. 

(b) We will maintain a list of avail-
able remanufacturing systems. A new 
remanufacturing system is considered 
to be available 120 days after we first 
issue a certificate of conformity for it. 
Where we issue a certificate of con-
formity based on carryover data for a 
system that is already considered to be 
available for the configuration, the 120- 
day delay does not apply and the new 
system is considered to be available 
when we issue the certificate. 
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